Herenhuis en brouwerij De Meyer

Beschrijving

Achter statig herenhuis van twee bouwlagen, vier traveeën onder zadeldak, met in eerste travee links zware poort, waarboven natuurstenen gevelplaat met opschrift "Brouwerij", bevindt zich de voormalige Brouwerij De Meyer, opgericht in 1884, en buiten werking sedert 1932. Bakstenen constructie van twee bouwlagen, onder afgesnuit zadeldak met Vlaamse pannen. In gelijkvloerse verdieping rechthoekige muuropeningen met houten lateien, natuurstenen benedendorpels; in tweede bouwlaag typische verluchtingsvensters onder steekboog. Rechte muurankers. Vrijstaande ronde fabrieksschouw (met druiplijst bovenaan, en uitkragend aan de top), op vierkante, van spaarvelden voorziene en met natuursteen afgedekte schouwbasis. De technische installatie werd reeds in de dertiger jaren ontmanteld.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle

De vrijstaande fabrieksschoorsteen is inmiddels gesloopt.