Traditioneel breedhuis

Beschrijving

Traditioneel breedhuis met gebroken gevellijn uit de eerste helft van de 17de eeuw, dat samen met het aanpalende Melkmarkt 38, het pand genaamd “de Raap” vormt. Beide maken deel uit van de huizenrij die tegen het "Nieuwerck" van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal aanleunt.

Rijwoning van zes traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat, pannen). De bepleisterde en beschilderde lijstgevel is vermoedelijk opgetrokken in bak- en zandsteenbouw, verankerd door smeedijzeren muurankers met gekrulde spie. In de 19de eeuw aangepaste, rechthoekige deur- en vensteropeningen met hardstenen lekdrempels, vermoedelijk vroegere kruiskozijnen. Houten winkelraam en kelderluik in de rechter travee.