Teksten van Laatclassicistisch burgerhuis

Laatclassicistisch burgerhuis ()

Laatclassicistisch burgerhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak (nok parallel aan de straat), uit het einde van de 18de of de vroege 19de eeuw. Het pand werd in 1982 ingrijpend gerenoveerd.

Opnieuw bepleisterde lijstgevel met een aangepaste ordonnantie op de begane grond. Rechthoekige deur- en vensteropeningen, haast vierkant op de tweede verdieping, met hardstenen lekdrempels. Vernieuwde kroonlijst; de twee klimmende dakkapellen zijn vervangen door drie dakkapellen met zadeldakje.

Auteurs:  Braeken, Jo

Breedhuis van vier traveeën en drie verdiepingen onder zadeldak (Vlaamse pannen) met twee klimmende dakkapellen. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel mogelijk opklimmend tot het vierde kwart van de 18de eeuw of het eerste kwart van de 19de eeuw, mogelijk ouder. Rechthoekige vensters met lekdrempels. Houten kroonlijst.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Goossens, Miek