Boerenwoning van voormalige hoeve

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed U-vormige hoeve

Beschrijving

U-vormige hoeve met woonhuis van vier traveeën (nok parallel aan de straat) en smalle achterbouw van circa 1910, en latere monumentale stal (parallel aan de straat).

Verankerde bakstenen gebouwen onder zadeldak (mechanische pannen). Dubbelhuis met lijstgevel op arduinen plint, dito muurbanden en sluitstenen, sierankers. Gevelafsluiting met hoekpilasters, gekorniste fries met cementtegels en houten kroonlijst. Getoogde muuropeningen, rolluikkasten, bovenlicht van de deur met gekleurd glas in lood. Achtergevel met ingekaste vensters en deur en duimen van vroegere luiken. Stal met ingekaste segmentboogvensters en -deur, rechthoekig houten laadluik, verschuifbare poort.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieschetsen Baarle-Hertog, schetsen 1910/6.

Auteurs: Plomteux, Greet