Woonstalhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonstalhuis

Beschrijving

Halfvrijstaand bakstenen woonstalhuis van zeven traveeën onder mank zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), waarin latere dakkapellen; vrijstaande westelijke langsschuur.

Oorspronkelijk één geheel met aanpalend herenhuis nummers 2-3, minstens opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw (zie zijgevel, dakhelling), mogelijk met oudere kern (zie nummers 2-3); splitsing circa 1939, zie onder meer huidige voorgevel.

Woongedeelte met ingekaste rechthoekige muuropeningen, bovenlichten met kantelraam, typische overluifelde deurpartij. Segmentbogige stalpoort en dito betonnen vensters; verankerde, gecementeerde zijpuntgevel met groot houten laadluik; latere afhang aan erfzijde.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieschetsen Baarle-Hertog, schetsen 1939/7.

Auteurs :  Plomteux, Greet