Pastorie Sint-Remigiusparochie

Beschrijving

Op de rooilijn achteruitwijkend dubbelhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), in 1939-1941 opgetrokken naar ontwerp van J. Ritzen.

Bakstenen lijstgevels met zandstenen banden ter hoogte van de plint. Rechthoekige vensters. Omlijste segmentboogdeur.

Van de oude pastorie, in 1887 gedeeltelijk herbouwd naar ontwerp van P.J. Taeymans, in 1908 voorzien van nieuwe aanhorigheden naar ontwerp van J. Taeymans, bleef alleen de op de oude rooilijn gelegen schuur, nu garage, bewaard; bak- en natuurstenen lijstgeveltje in neo-Vlaamserenaissance-stijl met korfboogpoort waarboven getrapt dakvenster met laadluik en hijsbalk; gekoppelde en getraliede venstertjes.

• Gemeentearchief Baarle-Hertog, plan gedateerd 1939.

Auteurs: Plomteux, Greet