Beschrijving

Hoeve met U-vormige inplanting. Woonstalhuis van acht traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), met jaarcijfers 1851 van gesinterde baksteen in westelijke zijpuntgevel.

Rood geschilderde, verankerde baksteenbouw met gecementeerde plint en goot op klossen; zijpuntgevels met aandak en vlechtingen. Dubbelhuis met rechthoekige ingekaste muuropeningen onder strekse boog; oorspronkelijk beluikte schuifkozijnen met glas in lood in de bovenlichten. Voormalige potstal met betonnen segmentboogvensters en gedichte poort; zijgevel bovendien met halvemaanvormige verluchtingsgaten, ingekast houten laadluik en rechthoekige deuren met ingekast bovenlicht of houten latei; afhang aan erf.

Circa 1930 bijgebouwde stal onder afgewolfd zadeldak (Vlaamse pannen) met rechthoekige muuropeningen. Circa 1878 en 1958 opgetrokken parallelle en haakse stallingen (golfplaten) met segmentbogige muuropeningen. Circa 1971 werd de schuur gesloopt.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieschetsen Baarle-Hertog, schetsen 1851/2, 1878/8, 1930/5, 1958/15, 1971/11.

Auteurs: Plomteux, Greet