Dokterswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dokterswoning

Beschrijving

Voormalige dokterswoning van circa 1897, gelegen op de hoek met Loswal. Vrijstaand, eclectisch dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat, leien, vorstkam) met lagere linker aanbouw. Omringende tuin met ijzeren pijlpunthekken (vooraan) en bakstenen muur (rechts).

Bakstenen lijstgevels op arduinen plint; muurbanden, sluitstenen, geprofileerde puilijst, fries en tandlijst in contrasterend geel en zwart metselwerk; houten kroonlijst. Segmentboogvensters met latere rolluikkasten en vernieuwd houtwerk. Middenrisaliet met originele houten paneeldeur onder rondbogig bovenlicht met gekleurd glas in lood. Gietijzeren schoenenkrabbers. Achtergevel met verspringende muuropeningen en oculus ter hoogte van de trapzaal.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieschetsen Baarle-Hertog, schetsen 1897/3.

Auteurs: Plomteux, Greet