Burgerhuis in nieuwe zakelijkheid

Beschrijving

Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder plat dak in nieuwe zakelijkheid van 1938. Trapvormig afgewerkte lijstgevel met parement van bruinrode baksteen gemetseld in horizontale en verticale lagen en stroken in reliëf. De erker op de tweede bouwlaag vormt één kubistisch geheel met de gesloten balkonleuningen op tweede en derde bouwlaag. Rechthoekige muuropeningen met originele stalen ramen; onderdorpels van keramische tegels; houten deur met betonnen luifel en glas-in-lood-bovenlicht. Gebruikelijke plattegrond met achterbouw en buitentoilet; een badkamer was niet voorzien.

Aanpalend, halfvrijstaand winkelhuis nummer 50, eveneens van 1938, naar ontwerp van architect M. Rosiers.

• Gemeente-archief Hoogstraten, machtiging van het Ministerie van Openbare Werken 2/11/1938.

Auteurs: Plomteux, Greet