• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Gelegen op de hoek met de Antoon De Lalaingstraat. Vrijstaand enkelhuis, 1936, van twee traveeën en twee bouwlagen onder overkragend schilddak met dakkapellen (nok loodrecht op de straat, zwarte mechanische pannen); ten westen uitsprong van één travee en verspringende achterbouw, beide onder plat dak.

Bakstenen lijstgevels met rechthoekige muuropeningen; witgeschilderde betonnen lateien en vensterstijlen. Markante venstertravee opgevat als kolossale erker met gekoppelde vensters en afgeronde hoek, op de begane grond met geel gekleurd glas in lood. Deels bewaard houtwerk. Brede portiek met vleugeldeur van staal en structuurglas.

Plattegrond met suite van leefruimten rechts van de gang, keuken links achteraan. De oorspronkelijke achterbouw met achterkeuken, buiten-wc en voor de eerste maal een garage, werd vernieuwd. Ook de badkamer op de bovenverdieping is een nieuwigheid.

• Gemeente-archief Hoogstraten, plan gedateerd 1936.

Auteurs: Plomteux, Greet