Personeelswoningen naar ontwerp van L. Van Ravestyn

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van twee aan twee gekoppelde eengezinswoningen, circa 1931 opgericht voor de bewakers van het Penitentiair Schoolcentrum, zie Gelmelstraat nummer 131; recent gerenoveerd. Beschilderde bakstenen enkelhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen in spiegelbeeld onder later aangebracht gemeenschappelijk mansardedak (leien). Begane grond met driezijdige erker. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd houtwerk. Recent bijgebouwde garages.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Hoogstraten, schetsen 1931/13.
  • Onroerend Erfgoed, Archief Inventaris sociale woningbouwpatrimonium (2011-2016), Sitenaam HOOGSTRATEN_HOEFIJZER_1290.

Auteurs: Plomteux, Greet