Personeelswoning van de strafkolonie

Beschrijving

Voormalige personeelswoning van de strafkolonie, opgetrokken circa 1901 en op het nippertje van de sloop gered (de aanpalende directeurs- en aalmoezenierswoningen nummers 77 en 79 werden in 1996 afgebroken). Gerenoveerd bakstenen enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder overkragend zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen), met uitbouw onder lessenaarsdak. Eenvoudige puntgevel met segmentbogige muuropeningen, beëindigd met houten kroonlijst op opengewerkte consoles.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Hoogstraten, schetsen 1901/4.
  • Alarm in de Lindendreef en Het treurige einde van twee mooie huizen, in De Hoogstraatse Maand, XI, nummer 120, april 1995, p. 12-13 en XII, nummer 132, april 1996, p. 19.

Auteurs: Plomteux, Greet