erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID
46494
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/46494

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 29-03-2019

Beschrijving

Achterin gelegen hoeve met woonstalhuis van zeven en schuur van drie traveeën onder gemeenschappelijk zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), van circa 1907.

Verankerde baksteenbouw. Lijstgevel met gecementeerde plint en baksteenfries. Rechthoekige muuropeningen, met luiken voor de woonhuisvensters en betonnen stalvensters. Staldeur en schuurpoort met houten latei; laadluik ter hoogte van de stal. Woonhuisgedeelte van drie traveeën (dubbelhuisopstand) met opkamer en kelder in de noordoostelijke hoek; getralied keldervenster. Erfzijde met afhang ter hoogte van stal en schuur. Omhaagde moestuin aan oostzijde. Omringende maïsvelden en weiden.

  • Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Hoogstraten, schetsen 1907/2.

Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Hoogstraten,  Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Plomteux, Greet
Datum  : 2002


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/46494 (Geraadpleegd op 24-06-2021)