erfgoedobject

Hoeve Anna

bouwkundig element
ID
46507
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/46507
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Woonstalhuis van acht traveeën (nok parallel aan de straat) met vrijstaande schuur en aansluitende stallingen aan noordzijde (nok loodrecht op en parallel aan het woonstalhuis), volgens de eigenaar van 1935. Siertuin vooraan, linden aan west-, moestuin aan oostzijde; erf.

Verankerde bakstenen gebouwen onder zadeldak (mechanische pannen) met getoogde en rechthoekige muuropeningen. Woonhuis met dubbelhuisopstand, noordoostelijke opkamer en kelder, afhang met bakhuis; voorgevel met muizentandfries en arduinen gevelplaat met huisnaam. Langsschuur van vier traveeën met ankerbalkgebinten (pen- en gatverbindingen) en rechthoekige poorten onder gietijzeren latei.


Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Hoogstraten,  Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Plomteux, Greet
Datum  : 2002


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve Anna [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/46507 (Geraadpleegd op 22-06-2021)