erfgoedobject

Villa in cottagestijl

bouwkundig element
ID
46524
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/46524

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa in cottagestijl
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Villa in cottagestijl, van 1935. Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder complexe bedaking (leien), vermeerderd met dakkapellen en sierlijk uitgemetselde hoge schoorstenen. Combinatie van bakstenen lijst- en puntgevels, getypeerd door pseudo-vakwerk op de bovenverdieping. Voorgevel met halfronde erker met balkon en ruim overluifeld portaal op zuidwesthoek. Rechthoekige vensters, oculi, rondboogdeur. Plattegrond met hal en trapzaal vooraan rechts, aanpalende living links; de tuinkamer met terras, de keuken, de achterkeuken en diensttrap bevinden zich achteraan.

  • Gemeente-archief Hoogstraten, machtiging van het Ministerie van Openbare Werken 15/6/1935.

Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Hoogstraten,  Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Plomteux, Greet
Datum  :

Aanvullende informatie

Villa in cottagestijl, in 1935 als buitenhuis gebouwd in opdracht van de schoenfabrikant Snoeys, naar een ontwerp van ingenieur-architect Henry Vaes.

  • S.N. 2010: De vele gezichten van het modernisme. Erfgoedprijzen van de vzw Erfgoed Hoogstraten, De Hoogstraatse Maand 26.306, 24-25.
Datum:

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Villa in cottagestijl [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/46524 (Geraadpleegd op )