Villa in cottagestijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa in cottagestijl

Beschrijving

Villa in cottagestijl, van 1935. Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder complexe bedaking (leien), vermeerderd met dakkapellen en sierlijk uitgemetselde hoge schoorstenen. Combinatie van bakstenen lijst- en puntgevels, getypeerd door pseudo-vakwerk op de bovenverdieping. Voorgevel met halfronde erker met balkon en ruim overluifeld portaal op zuidwesthoek. Rechthoekige vensters, oculi, rondboogdeur. Plattegrond met hal en trapzaal vooraan rechts, aanpalende living links; de tuinkamer met terras, de keuken, de achterkeuken en diensttrap bevinden zich achteraan.

• Gemeente-archief Hoogstraten, machtiging van het Ministerie van Openbare Werken 15/6/1935.

Auteurs :  Plomteux, Greet