Dubbelhuizen van vier (nummer 7 van drie) traveeën en één of anderhalve (nummers 5 en 8) bouwlaag, als één geheel opgetrokken in 1564.
Nummer 5. Oorspronkelijke bouwbreedte, daklijst- en nokhoogte. Verhoogd achterdakvlak, doorgetrokken over de volledige achterbouw. Deels bewaarde samengestelde balklaag. De oorspronkelijke, centrale schouwconstructie met haarden werd later afgebroken, de haarden en schouwen verplaatst naar de zijmuren. Latere binnenmuren. De kelder met tongewelf (parallel aan de voorgevel), opkamer en achtergevel behoren tot de oorspronkelijke toestand, zie het opkamerraam in de achtergevel. Dakkap met één origineel opbouwspant rechts en een integrale constructie links.
Nummer 6. Oorspronkelijke bouwbreedte, daklijst- en nokhoogte. Verhoogd achterdakvlak over later uitgebouwde achterbouw. Samengestelde balklaag in rechter voorkamer. Linker voorkamer en gang met bepleisterd plafond. In oorsprong vermoedelijk met centrale schouwconstructie. Latere binnenmuren.
Nummer 7. Versteend model van vroegere vakwerkbouw. Oorspronkelijke bouwbreedte met bestaande voorgevel en parallelle binnenmuur als achtergevel, met daarachter de kelder en een overdekte opkamer. Centraal schouwmassief. Deels bewaarde samengestelde balklaag en spantconstructie. Latere uitbouw van de achtergevel waardoor verhoging van achterdakvlak. Later ingebrachte inkomhal.
Nummer 8. Oorspronkelijke bouwbreedte, daklijst- en nokhoogte. Aangepaste muuropeningen in de voorgevel, met boven de deur korfboognis met gepolychromeerd Onze-Lieve-Vrouwebeeldje. Vergrote achterbouw. Verhoogd achterdakvlak. Vrijstaande zijpuntgevel met aandak, schouderstukken en vlechtingen. Deels bewaarde samengestelde balklaag. In oorsprong met centrale schouwconstructie. Latere binnenmuren.
Tussen nummers 8 en 9, voormalige hoofdingang en doorgang naar de oude moestuin, aan hofzijde afgesloten met een bakstenen muur waarin korfboogpoortje.