Twee begijnenhuizen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee begijnenhuizen

Deze aanduiding is geldig sinds

• is deel van de aanduiding als beschermd monument Begijnhof van Hoogstraten

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Begijnhof van Hoogstraten

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Begijnhof van Hoogstraten

Beschrijving

Dubbel- en enkelhuis, respectievelijk van drie en twee traveeën en twee bouwlagen, opgetrokken circa 1695. Muuropeningen en gevelafsluiting zie nummer 30.

Nummer 31 met verplaatst bovenraam; verschillende verbouwingen aan de ramen in de achtergevel. Het bestaande bouwvolume komt overeen met het oorspronkelijke; bij de restauratie werd de oorspronkelijke eenkamerwoning hersteld. Plafondconstructies met parallel lopende balken. Voorkamer rechts met gangdeur in zwaar kozijn. Oorsponkelijk met nummer 32 doorlopende zolderruimte. Dakconstructie met opbouwspanten.

Nummer 32. Oorspronkelijke bouwbreedte, -diepte en -hoogte en kelder; sterk gewijzigde inwendige organisatie. Keuken met origineel schuifraam.

Auteurs: Plomteux, Greet