Winkel- en woonhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkel- en woonhuis

Beschrijving

Halfvrijstaand winkel- en woonhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder plat dak, in art-decogetinte stijl van 1936 naar ontwerp van M. Rosiers; opgericht ter plaatse van een tot de 16de eeuw opklimmend huis "Den Hert", dat in 1935 gesloopt werd.

Later beschilderde bakstenen lijstgevel van siermetselwerk, alternerend met geprofileerde betonnen vloerplaten en bepleisterde gevelvlakken; markante driezijdige erker op de tweede bouwlaag en dito gevelbreed balkon op de derde; gevelafsluiting met verhoogde en afgeronde dakcontour. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd houtwerk.

• Gemeente-archief Hoogstraten, machtiging van het Ministerie van Openbare Werken 21/4/1936.

Auteurs: Plomteux, Greet