Sint-Jacop

Straat Vlasmarkt
Locatie Vlasmarkt 17, Antwerpen (Antwerpen)

• Actualisatie Antwerpen (actualisaties: 05-01-2006 - 05-01-2007).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Stadswoning met trapgevel

Beschrijving

Onlangs (einde 1975) gedecapeerde trapgevel van twee traveeën en drie verdiepingen + insteekverdieping onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat).

Baksteenbouw met nog slechts schaarse overblijfselen van zandsteen, onder meer hoekblokken, wigvormig ontlastingssysteem opgenomen in de speklagen.

Behouden muurankers. Rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels en lateien onder ontlastingsboog, 19de-eeuwse aanpassingen van de oorspronkelijke kruiskozijnen.

Muuropeningen van de top nog vrij intact bewaard: rechthoekig middenluik met latei op consoles tussen zijvensters met behouden waterlijst.

Auteurs: Goossens, Miek & Plomteux, Greet