Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen rondom verhard erf, opklimmend tot het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Woonstalhuis van vier en vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, asbestleien?) met afhang onder lessenaarsdak aan erfzijde; ten zuidoosten, langsschuur van vier traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen); ten zuiden, langgestrekt deels vernieuwd bijgebouw onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met bakhuis, stallen, en zo meer; ten noordwesten, een met beuk omhaagde boomgaard en moestuin; ten noorden, Mariakapel van 1945.

Verankerde bakstenen gebouwen. Woongedeelte met dubbelhuisopstand op gecementeerde plint met schijnvoegen; segmentbogige muuropeningen, arduinen lekdrempels. Schuur met getande baksteenfries en zijpuntgevels met verluchtingsgaten; houten poorten onder ijzeren latei; dekbalkgebinte.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle