erfgoedobject

Dorpswoning met café

bouwkundig element
ID
46634
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/46634

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning met café
    Deze vaststelling is geldig sinds 29-03-2019

Beschrijving

Woning met café, gebouwd circa 1935. Dubbelhuis van vijf (begane grond) traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Lijstgevel, op de begane grond bekleed met zwarte en bruine faiencetegels, op de bovenverdieping met lichtbruine parementsteen in siermetselwerk. Centraal op de bovenverdieping een rechthoekige erker met getrapte vloerplaat en vernieuwde luifel. Rechthoekige muuropeningen met bewaard houtwerk en glas in lood; op de bovenverdieping met dorpels, lateien en stijlen van (beschilderde) kunststeen; oorspronkelijke toegangsdeur verwijderd en verbouwd tot twee aparte toegangen, zie bewaard bovenlicht met opschrift.

Nummer 65 in een gelijkaardige bouwtrant: dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen).


Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Hoogstraten,  Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle
Datum  : 2002


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Dorpswoning met café [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/46634 (Geraadpleegd op 24-06-2021)