Kostershuis

Beschrijving

Voormalig kostershuis. Dubbelhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met bijgebouw onder zadeldak (mechanische pannen); opklimmend tot midden 19de eeuw.

Bakstenen lijstgevel met houten kroon- en tandlijst op klossen; zijpuntgevels met muurvlechtingen. Rechthoekige muuropeningen met bewaard houtwerk en arduinen lekdrempel onder strekse boog, oorspronkelijk beluikt; in zijpuntgevels met houten latei, in de westelijke zijpuntgevel opkamervenster. Deur met fraai houtwerk in een houten omlijsting met entablement; afgeronde arduinen trede.

Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle