erfgoedobject

Woonhuis naar ontwerp van O. Van Agtmael

bouwkundig element
ID
46649
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/46649

Juridische gevolgen

Beschrijving

Moderne woning van circa 1965 naar ontwerp van architect O. Van Agtmael (Merksem), licht geïnspireerd op de Stijlbeweging, zie de verdeling en de gekleurde deur van het inkomtravee, de borstwering van de vensters achteraan.

Breedhuis met dubbelhuisopstand van drie traveeën en anderhalve bouwlaag in de voorgevel tot drie bouwlagen in de achtergevel (met inbegrip van de kelderverdieping) onder mank zadeldak (mechanische pannen). Opstand aangepast aan de terreinhelling (beekvallei), op bepaalde plaatsen iets opgehoogd.

Beschilderde baksteenbouw met betonnen draagconstructie (funderingen, balken, kolommen, vloerplaten). Achtergevel geritmeerd door geïntegreerde terrassen met houten vloeren en ijzeren leuning, op de woonverdieping doorlopend, op de slaapverdieping gescheiden; op zuidwestelijke hoek een uitspringend terras. Gevarieerde rechthoekige muuropeningen van staal.


Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Hoogstraten,  Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle
Datum  : 2002


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Woonhuis naar ontwerp van O. Van Agtmael [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/46649 (Geraadpleegd op 11-05-2021)