Hoeve Masthoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Masthoeve

Minstens opklimmend tot midden 19de eeuw, zie expliciete vermelding door Vandermaelen (circa 1854).

Woonstalhuis van vier en zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen): voorgevel geritmeerd door segmentbogige spaarvelden waarin telkens de muuropeningen; verankerde zijpuntgevels met getrapte baksteenfriezen. Hoger woongedeelte met houten kroonlijst; inkomtravee eindigend op puntgevel onder zadeldak. Baksteenbouw op gepikte plint met verwerking van gesinterde steen voor negblokken, boogstenen en lekdrempels, baksteenfriezen.

Langsschuur onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen) met aanpalende heropgebouwde stallen onder zadeldak (mechanische pannen). Vier recente stalgebouwen (nok loodrecht op de straat).

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle