• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen), een ten zuiden gelegen uitbouw van twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met een aanbouw van één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen) en een noordelijke uitbouw onder plat dak met garage; circa 1935, zie Gemeenteplein nummer 6.

Bakstenen lijstgevels op arduinen plint met houten kroonlijst op klossen; parement van baksteen met siermetselwerk in diverse kleuren; driezijdige gevelhoge erkerpartij met penanten van kunststeen; verankerde zijgevels. Rechthoekige vensters met gekleurd glas in lood in de bovenlichten en arduinen lekdrempels; rechthoekige deur onder lessenaarsdakje op opengewerkte houten kraagstukken.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle