Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch dubbelhuis van drie traveeën en één tot twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan, loodrecht op de straat, Vlaamse pannen) met dakkapel, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Combinatie van een lijstgevel en een als trapgevel uitgewerkte linker travee; houten kroonlijst op consoles. Baksteenbouw met verwerking van gekleurde baksteen voor ontlastingsbogen, muurbanden en paneeldecoratie; plint van zwarte faience. Rechthoekige muuropeningen onder een ijzeren latei met rozetten, boogvelden met boerentaferelen van gekleurde faience; bewaard houtwerk met gekleurd reliëfglas in de bovenlichten; gekoppelde vensters met arduinen lekdrempel.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle