erfgoedobject

Eclectisch burgerhuis

bouwkundig element
ID
46695
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/46695

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Eclectisch dubbelhuis van drie traveeën en één tot twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan, loodrecht op de straat, Vlaamse pannen) met dakkapel, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Combinatie van een lijstgevel en een als trapgevel uitgewerkte linker travee; houten kroonlijst op consoles. Baksteenbouw met verwerking van gekleurde baksteen voor ontlastingsbogen, muurbanden en paneeldecoratie; plint van zwarte faience. Rechthoekige muuropeningen onder een ijzeren latei met rozetten, boogvelden met boerentaferelen van gekleurde faience; bewaard houtwerk met gekleurd reliëfglas in de bovenlichten; gekoppelde vensters met arduinen lekdrempel.


Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Hoogstraten,  Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Eclectisch burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/46695 (Geraadpleegd op )