Semi-gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Vrij grote semi-gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken gegroepeerd rondom een gedeeltelijk geplaveid erf. Rechthoekige inrijpoort tussen pilasters opgenomen in de stalling rechts van het woonhuis. Boerenhuis van anderhalve bouwlaag en zeven traveeën (nok loodrecht op de straat, kunstleien). Gecementeerde en lichtgeelbeschilderde gevel (19de tot 20ste eeuw) met steekboogvormige muuropeningen in gecementeerde vlakke omlijstingen: voorheen beluikt. Grote alleenstaande dwarsschuur (mechanische pannen) ten zuiden. Hoge stal met overkragende bedaking (Vlaamse pannen) ten oosten.

Auteurs :  d'Huyvetter, Clio, de Longie, Bea, Eeman, Michèle