erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID
46704
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/46704

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 29-03-2019

Beschrijving

Hoeve bestaande uit een woonhuis met dubbelhuisopstand van vier traveeën en één bouwlaag onder mank mansardedak (nok parallel aan de straat, kunstleien) met dakkapellen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met oudere aanpalende stallen van vier traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen).

Ten noorden, een stalgebouw van vijf traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische, Vlaamse pannen) en ten westen een driebeukige langsschuur van vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, golfplaten); linde.

Verankerde bakstenen gebouwen al dan niet met gecementeerde plint. Woonhuis met gecementeerde en beschilderde muurbanden, sluitstenen en lateien; rechthoekige en segmentbogige muuropeningen met bewaard houtwerk, paneeldeur met bovenlicht, opkamer- en keldervenster in zijgevel. Aanpalende stallingen met laadvenster onder zadeldakje; geprofileerde bakstenen daklijst; zijpuntgevel met aandak en vlechtingen; segmentbogige muuropeningen en recentere aanbouw onder lessenaarsdak (golfplaten). Stalgebouw met houten segmentboogdeurtjes van varkensstallen.


Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Hoogstraten,  Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle
Datum  : 2002


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/46704 (Geraadpleegd op 23-06-2021)