erfgoedobject

Kapel van het Heilig Hart

bouwkundig element
ID
46706
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/46706

Juridische gevolgen

Beschrijving

Kapel uit het vierde kwart van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw, gelegen aan een dreef palend aan het domein van het huidige zogenaamde "Heerle's Hof"; vermoedelijk gebouwd door de toenmalige eigenaar van het domeingoed.

Rechthoekig bakstenen gebouwtje onder zadeldakje (nok parallel aan de straat, kunststeen) met verwerking van arduin en zandsteen voor kraag- en dekstenen, dorpels, plint en treden. Voor- en achtergevel uitgewerkt met een puntgeveltje op kraagstenen; zijgevels met steunberen. Voorgevel met plint, een spitsboognis in kwartholle omlijsting en een gevelsteen met Mariamonogram.


Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Hoogstraten,  Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle
Datum  : 2002


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Kapel van het Heilig Hart [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/46706 (Geraadpleegd op 08-05-2021)