Houtzagerij Van Erck

Beschrijving

Voormalige houtzagerij Van Erck, gebouwd in 1926. Twee parallel gelegen verankerde bakstenen loodsen onder (afgeknotte) zadeldaken (nok loodrecht op de straat, golfplaten); gang tussen beide met trapgeveltje aan de straatzijde.

In het verlengde van de zuidelijke vleugel, een droogloods met houten skelet onder zadeldak (golfplaten); in het verlengde van de noordelijke vleugel recentere uitbreidingen onder meer met profielstalen structuur. Rechthoekige muuropeningen met houten latei en/of dito lekdrempel; rechthoekige schuifpoorten op ijzeren rails.

Voormalig noordelijk gelegen bijgebouw (nok parallel aan de straat) gesloopt.

Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in Belgi√ę, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Hoogstraten, ¬†Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle