Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Eclectisch woonhuis met dubbelhuisopstand van drie traveeën en één bouwlaag uit het tweede kwart van de 20ste eeuw met langgestrekte voormalige stallingen, heden een sterk aangepaste achterbouw van twee bouwlagen; (overkragende) zadeldaken (nok parallel op, parallel aan de straat, leien, mechanische pannen), klimmende dakkapel.

Woning met een uitspringende als puntgevel uitgewerkte linker travee. Baksteenbouw op arduinen plint; verankerde zijgevels; verwerking van zandsteen in stijlen, lateien, boogstenen en hoekblokken. Linker travee met rechthoekige gekoppelde vensters onder boogvelden met papegaaien in faience; rechter travee met korfbogige en getoogde muuropeningen.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle