Woonwinkelhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonwinkelhuis

Beschrijving

Woonwinkelhuis van twee bouwlagen onder zadeldaken (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met dakkapel, opgebouwd uit enkelhuis van twee traveeën met lagere annex (winkel) van één travee; circa 1935.

Lijstgevels van gele parementsteen op plint van bruine gevelsteen en arduin (winkel); lintvoegen en siermetselwerk; op bovenverdieping woonhuis afgeronde erkerpartij met uitgespaard balkon onder luifel. Rechthoekige muuropeningen met lekdrempels van bruine faience. Uitbouwen aan noord- en oostzijde.

Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle