Jongensschool

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Jongensschool

Beschrijving

Voormalige jongensschool, heden Vrije Basisschool. Langgestrekt gebouw van twaalf traveeën in totaal en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen); circa 1937.

Bakstenen lijstgevel met houten kroonlijst op modillons. Rechthoekige muuropeningen met bewaard houtwerk en arduinen lekdrempel onder doorlopende betonnen latei; verluchtingsroosters op de borstwering. Drie klassen van elk drie traveeën (brede travee), elk toegankelijk via een gang voorgevel (smalle travee); ventilatiesysteem verwerkt in schouwelementen, zie roosters in schachten. Recentere achtergebouwen. Speelplaats met zeven linden.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Minderhout, schetsen, 1937/6.
  • Provinciaal Archief Antwerpen, Schoolgebouwen, Minderhout, dossier 13.