Hoeve met aansluitend dorpsherberg en -winkel

Beschrijving

U-vormige bebouwing, in oorsprong een L-vormige hoeve met losstaande schuur (nummer 30) en aansluitende dorpsherberg en -winkel (nummer 32), opklimmend tot het vierde kwart 19de - eerste kwart 20ste eeuw.

Nummer 30: sterk verbouwde en aangepaste hoeve, zie nieuwe parementsteen, muuropeningen, opgetrokken gevel,...; ten zuidoosten, bewaarde monumentale langsschuur onder zadeldak (mechanische pannen) met rechthoekige poort onder ijzeren latei.

Nummer 32: dorpswoning met dubbelhuisopstand van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), achteraan een afhang en zijdelings een aanbouwsel onder lessenaarsdak (mechanische pannen, golfplaten). Verankerde bakstenen lijstgevel op gecementeerde plint; baksteenfries onder houten kroonlijst; zijpuntgevel met vlechtingen; getoogde muuropeningen onder strekse boog, beluikte vensters met arduinen lekdrempel, deels bewaard houtwerk.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle