Melkfabriek

Beschrijving

Wortelse melkerij tot in de jaren 1930 gevestigd op de Grote Plaats; in het tweede kwart van de 20ste eeuw gebouwd op initiatief van de landbouwers, een ander deel van de boerenbevolking sloot zich aan bij de melkerij van Merksplas; slechts in gebruik tot de Tweede Wereldoorlog; tot op vandaag diverse functies gehad.

Inmiddels sterk aangepaste en verbouwde witgeschilderde baksteenbouw, bestaande uit een diephuis onder zadeldak (mechanische pannen) geflankeerd door aanbouwen onder plat dak.

Bron     : De Sadeleer S. & Plomteux G. 2002: Inventaris van het cultuurbezit in Belgi√ę, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Hoogstraten, ¬†Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N4, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  De Sadeleer, Sibylle