Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis uit de eerste helft van de 19de eeuw, met een gecementeerd imitatie-parement in neo-Lodewijk XVI-stijl uit de vroege 20ste eeuw.

Rijwoning met enkelhuisopstand van vier traveeën en drie bouwlagen onder een plat dak. De gecementeerde lijstgevel in imitatie-natuursteen, wordt horizontaal geleed door cordons, en verticaal gemarkeerd door het brede portaalrisaliet in de eerste travee. Verder beantwoordt de opstand aan een regelmatig ordonnantieschema, opgebouwd uit verkleinende registers van rechthoekige bovenvensters met individuele lekdrempels. Deze zijn gevat in vlakke omlijstingen met oren, guttae en onderdorpel, op de tweede verdieping geaccentueerd door medaillons met strik als sluitsteen. Verbouwde pui met privé-inkom naast de tot winkel aangepaste garage. Een klassiek hoofdgestel met architraaf, fries en houten kroonlijst vormt de gevelbeëindiging.