Art-decoburgerhuis

Gemeente Rijkevorsel

• Inventarisatie Rijkevorsel (geografische inventarisatie: 01-01-2002 - 31-12-2002).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Art-decoburgerhuis

Typologieburgerhuizen
Stijlart deco

Beschrijving

Burgerhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel straat, Vlaamse pannen), van circa 1935 naar ontwerp van K. Van Looy (zie inscriptie balkon).

Bakstenen lijstgevel (snijvoegen), met brede gecementeerde puilijst, betonnen balkon- en erkerplaat, dito lateien en in kunst- of natuursteen uitgevoerde siermotieven (gestileerde rozen, trapvormige elementen); goudgele en bruine faience aan weerszijden van de inkom.

Markante afgeronde erker en aansluitend balkon, laatst genoemde met ijzeren buisleuning, bolornament, zware console. Rechthoekige muuropeningen; vernieuwde ramen, deuren, kroonlijst.

Auteurs: Plomteux, Greet