Woning Helsen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Helsen

Beschrijving

Vrijstaande patiowoning van 1965 naar ontwerp van L. Jansen. Strak uitgewerkt U-vormig complex van één bouwlaag onder plat dak, getypeerd door witgeschilderde bakstenen gevels en grote glaspartijen.

De plattegrond en opstand ontvouwen twee parallel gelegen, gesloten balkvormige volumes respectievelijk met dokterspraktijk/garage aan de straat, slaapvertrekken aan de tuin en een met glazen wanden afgesloten verbindingsvleugel met leefvertrekken/keuken tussenbeide. Kenmerkend zijn de binnen de respectievelijke volumes ingebrachte tuinen.

Auteurs :  Plomteux, Greet