Directeurswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Directeurswoning

Beschrijving

Voormalige directeurswoning van de Samenwerkende Melkerij Phénix, op 2 mei 1922 heropgericht aan de Kasteelweg en in 1970 gesloopt (zie ook Dorp nummer 4).

Vrijstaand, eclectisch dubbelhuis van circa 1932, drie traveeën en twee bouwlagen onder overkragend zadeldak (nok parallel aan en loodrecht op straat, mechanische pannen). Omhaagde tuin met ijzeren hekje.

Bakstenen lijst- en puntgevel met muurbanden, lateien, lijsten, ontlastingsbogen en sierpanelen in donkerder metselwerk. Risalietvormende linkertravee met puntgevel. Rechtertravee met driezijdige erker op de begane grond en rondbogig bovenvenster. Voorts rechthoekige muuropeningen. Sedert opname vernieuwd houtwerk. Aansluitend bakstenen bijgebouw (nok loodrecht op de straat).

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Rijkevorsel, schetsen 1932/27.

Auteurs: Plomteux, Greet