Zeven Weeënkapellen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Zeven Weeënkapellen

• is aangeduid als beschermd monument Zeven Weeënkapellen

Beschrijving

Nabij de ingang van het kerkhof geplaatste zogenaamde Zeven Weeënkapellen toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Smarten, in 1912-1914 door enkele weldoeners aan de parochie geschonken.

Reeks van zeven, aaneengeschakelde bakstenen kapelletjes, bekroond met driezijdig natuur- en kunststenen fronton, voorafgegaan door zware pijler met kapiteel en bolornament. Beglaasde korfboognissen in verglaasde bakstenen omlijsting, met plaasteren beeldengroep die telkens één van de zeven smarten uitbeeldt; arduinen lekdrempels en dito gedenksteen per kapel. Kerkhof met calvarie van cementrustiek.

• SMITS J., Langs kapellen en kapellekens, in Heemkundige Kring Rijkevorsel, 1993, 34-35.

Auteurs: Plomteux, Greet