Villa uit het interbellum

Beschrijving

Vrijstaand huis met omringende, omhaagde tuin, in nieuwe zakelijkheid van circa 1934, samengesteld uit in- en uitspringende balkvormige volumes van één tot twee bouwlagen onder platte daken. Bakstenen lijstgevels op gecementeerde plint, op de linker hoek uitgewerkt als vaste bloembak; rechthoekige, over de hoeken doorlopende vensters met cilindervormige hoekstijl en kunststenen onderdorpels; gebruik van glastegels achteraan, vermoedelijk ter hoogte van de trapzaal. Aflijnende bepleisterde daklijsten onder omlopende, ver overstekende kroonlijsten. Typische, beschilderde inkompartij met afgeronde hoeken en luifel; deur uit bouwperiode. Inmiddels gesloopt en vervangen door appartementsgebouw.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Merksplas, schetsen 1934/28.

Auteurs :  Plomteux, Greet