Hoeve Schutsboomhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Schutsboomhoeve

Beschrijving

Schutsboomhoeve, naar de wip die hier eertijds stond opgesteld. Oude, in 1911 gesloopte hoeve, omstreeks dezelfde tijd vervangen door huidige. Woonstalhuis van vijf + zeven traveeën (nok parallel aan de straat) met vrijstaand bakhuis en aardappelschuurtje aan noordoostelijke zijde en karrenschob aan noordwestzijde (beiden met nok loodrecht op de straat); verankerde bakstenen gebouwen onder zadeldak (Vlaamse pannen).

Woonstalhuis met kenmerkende baksteenfries over volledige gevelbreedte, beluikte segmentboogvensters en -deur in het woonhuis, rechthoekige muuropeningen in de stal. Erfzijde met bewaard opkamer- en betralied keldervenster. Karrenschob met oude, mogelijk gerecupereerde gebinten met pen- en gatverbindingen op gemetselde sokkel.

• Informatie verstrekt door de eigenaar.
  • Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Merksplas, schetsen 1912/21.