Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Vrijstaande villa met omheinde tuin links, uit eind 19de eeuw, in 1897 ingetekend op het kadaster.

Baksteenbouw van twee traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd en overkragend zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen). Puntgevel met decoratieve verwerking van gesinterde baksteen voor muurbanden en friezen met zaagtand- en driehoeksmotieven. Steekbogige muuropeningen, vensters beluikt op de begane grond. Zijgevel als combinatie van lijst- en puntgevel van vier traveeën met uitgewerkte schoorsteenaanzetten. Lager rechts aanbouwsel van twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen).

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters, Grobbendonk, schetsen 1897/2.