Arbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeiderswoningen

Beschrijving

Gelijkaardige, grotendeels aangepaste arbeiderswoningen uit het vierde kwart van de 19de eeuw, met bouwtoelating voor het "bouwen van acht woningen" van 1897, op kadaster geregistreerd in 1898.

Enkelhuisjes van telkens twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen en kunstleien). Bakstenen lijstgevels met decoratieve fries. Rondboogvensters en -deuren. Afwijkende nummer 21 met baksteenfries en rechthoekige vensters, decoratieve panelen en rondboogdeur onder oculus, beide gevat in een deels omlopende omlijsting van gesinterde baksteen.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Herentals, schetsen 1898/30.
  • Stadsarchief Herentals, Bouwaanvragen 1.778.511, 1891-1897.