Dokterswoning

Beschrijving

Dubbelhuis met voorgevel van drie traveeƫn en twee tot drie bouwlagen onder plat dak naar ontwerp van K. Van Looy van 1935. Oudere kern, zie bouwaanvraag en gecementeerde achtergevel met jaartalankers "1852".

Karakteristieke voorgevel met contrasterend materiaalgebruik, erker en radvenster. Opgericht als dokterswoning met wachtkamer en praktijkruimte achter de garage.

• Stadsarchief Herentals, Bouwaanvragen 1.778.511, 1935.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Herentals, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Steyaert, Rita