Hoekhuis naar ontwerp van J.B. Van Bouchout

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met de Nonnenstraat. Hoekhuis van twee + afgeschuinde hoek + twee traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig aan de straat, mechanische pannen), naar ontwerp van J.B. Van Bouchout van 1907.

Baksteenbouw met sobere verwerking van gesinterde steen voor banden en boogruggen, aflijnende houten kroonlijst en driehoekig frontonnetje voor hoektravee. Steekboogvormige muuropeningen en eenvoudige houten winkelpuien.

• Stadsarchief Herentals, Bouwaanvragen 1.778.511, 1905-1909.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Herentals, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Steyaert, Rita