Herberg in neotraditionele stijl

Gemeente Herentals

• Adrescontrole Herentals (adrescontroles: 27-11-2006 - 27-11-2006).
  • Inventarisatie Herentals (geografische inventarisatie: 01-01-2001 - 31-12-2001).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Herberg in neotraditionele stijl

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Hof Le Paige met omgeving

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Sint-Elisabethgasthuis, Kleine Nete, woningen met tuinen en stadsomwalling

Beschrijving

Vermoedelijk de voormalige herberg "'t Engels Hof", circa 1900 als conciërgewoning en koetsiershuis bij het Hof Le Paige gevoegd en uitgebreid met stallingen.

Op de Nete-oever gelegen, alleenstaande woning in neotraditionele stijl uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, met omringende tuin, onder meer moestuin.

Baksteenbouw van één bouwlaag met verspringende volumes onder haakse zadeldaken (nok loodrecht op en parallel aan de straat, kunstleien). Afwisseling van lijst- en puntgevels en markante hoektorens met polygonale bovenverdieping onder leien spits. Rechthoekige muuropeningen met ruitvormige roedeverdeling.

• Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumenten & Landschappen, Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg Antwerpen, Monumenten en Landschappen, dossier A/388/1.

Auteurs: Steyaert, Rita