Eenheidsbebouwing ontworpen door K. Van Looy

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van twee + twee traveeën en twee bouwlagen onder afgewolfd pannen zadeldak (nok parallel aan de straat), van 1938 naar ontwerp van K. Van Looy (zie gevelsteen).

Baksteenbouw gemarkeerd door ronde erkers en rondboogportiek (nummer 112). Rechthoekige muuropeningen. Omringende en omhaagde tuin.

• Stadsarchief Herentals, Bouwaanvragen 1.778.511, 1938.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Herentals, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs : Steyaert, Rita