Hoeve

Beschrijving

Sterk aangepaste hoeve, zie diverse bouwnaden, in kern opklimmend tot de 18de eeuw, zie de inplanting op de Ferrariskaart van 1771-1777 en gevelsteen met vermelding "GM 1760"; schuin ingeplant woonstalhuis ten noorden en schuur ten noordoosten van aarden erf, bakhuisje ten noorden van woonstalhuis.

Woonstalhuis onder zadeldak (kunstleien): drie traveeën en anderhalve bouwlaag voor de woning en drie traveeën en één bouwlaag voor het uitspringend stalgedeelte. Verankerde bakstenen lijstgevel met rechthoekige, overwegend aangepaste muuropeningen onder houten latei; keldergat met zandstenen latei. Bewaarde opkamer en moos in noordwestelijke hoek. Tweebeukige langsschuur van vier traveeën onder zadeldak (nok parallel aan het woonstalhuis, mechanische pannen).

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Herentals, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Kennes, Hilde