Kapel

Beschrijving

Schuin ingeplante, bakstenen kapel op rechthoekige plattegrond onder overkragend zadeldak (kunstleien), opgericht in 1928 ter nagedachtenis van Carolus Gepts en Joan. Verachtert en hun 12 kinderen, zie gedenkplaat binnenin en kadasterschetsen. Puntgevel met rechthoekige deur onder houten latei. Omlopende baksteenfries. Bepleisterd interieur met spitstongewelf.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters, Herenthout, schetsen 1928/31.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2001: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Herentals, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N3, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Kennes, Hilde